Перший в Україні: у Харкові провели кесарів розтин кажана

Джерело: Центр реабілітації рукокрилих

У Харкові провели перший в Україні кесарів розтин кажана. Рішення було прийняте після того, як фахівці помітили неприродне положення плоду.

“Руда вечірниця, що потрапила до нас взимку з Полтави, почала народжувати. Проте плід з’явився не голівкою вперед (як зазвичай), а крилом”, – йдеться в повідомленні.

За словами експертів, УЗД показало що дитинча розташувалось неправильно та що його голівка є більшою за ширину тазу самиці. Було вирішено зробити кесарів розтин.

“Під час операції малюк, на жаль, не вижив. Проте молода матуся перенесла її успішно. За результатами операції самиця залишилась стерильною. Нині вона перебуває у нашому Центрі під наглядом фахівців та ветеринарів і почуває себе прекрасно”, — запевнили в Центрі.

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Наступник лідера угруповання “Хезболла” Хасана Насралли, Хашем Сафієддін, убитий після удару ізраїльських літаків по Бейруту, повідомили кілька поінформованих джерел.

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, заборонив співаку Джастіну Біберу розповідати, що відбувалося на його “скандальних вечірках”.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.