«Надмірний туризм»: у Барселоні протестувальники «атакували» туристів водяними пістолетами

Джерело: The Independent

Цього літа в Іспанії проходять масштабні протести місцевих жителів із закликами зупинити надмірний туризм.

Минулими вихідними черговий мітинг спалахнув у Барселоні, яке вважається найбільш відвідуваним містом Іспанії. Тисячі жителів каталонської столиці, озброївшись водяними пістолетами, вирушили в головні туристичні зони міста в межах масштабної акції протесту проти масового туризму.

Під час акції місцеві жителі в центрі Барселони скандували “Туристи, їдьте додому” і тримали плакати з написами “Досить! Давайте обмежимо туризм”.

Водночас деякі протестувальники обливали з водяних пістолетів туристів, які сиділи в ресторанах у районі найпопулярніших туристичних площ міста.

Зокрема демонстранти вимагають нової економічної моделі в місті, яка дозволить скоротити щорічний потік туристів і вирішити проблему високої вартості життя. Так, за останні 10 років орендна плата в Барселоні зросла на 68%, а вартість самих будинків – на 38%.

  • В іспанській Барселоні відбулася велика акція протесту проти масового туризму та його згубного впливу на місто. Під гаслом “Досить! Обмежмо туризм” близько 2800 осіб пройшли маршем вздовж набережної, закликаючи до нової економічної моделі. Вони закликають зменшити кількість туристів, що приїжджають до міста щороку.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.