Бізнесмен Гринкевич, який постачав неякісний одяг ЗСУ, постане перед судом – ДБР

Джерело: Державне бюро розслідувань/Telegram

Державне бюро розслідувань передало до суду справу бізнесмена, який намагався дати хабар у сумі 500 тисяч доларів одному з керівників ДБР. Досудове розслідування завершили ще в травні цього року.

Правоохоронці не вказують прізвища фігуранта, проте з матеріалів справи очевидно, що мова йде про Ігоря Гринкевича.

“До суду направлено обвинувальний акт відносно львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Гроші призначались за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній – одних із найбільших постачальників Міністерства оборони”, – зазначили в ДБР.

Коли бізнесмен дізнався про розслідування щодо оборудок із закупівлею одягу та білизни для ЗСУ, вирішив заздалегідь уникнути кримінальної відповідальності.

Гринкевич домовився про зустріч із працівником ДБР у ресторані, де передав сумку з грішми. Після цього його негайно затримали працівники бюро.

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Загалом Ігорю Гринкевичу повідомили про дві підозри:

Перша – за спробу дати хабар у розмірі 500 тис. доларів одному з керівників ДБР, за що йому загрожує до 8 років за ґратами.

Друга – за постачання неякісного одягу для ЗСУ. Це завдало бюджету збитків майже на мільярд гривень. За це йому загрожує до 12 років ув’язнення.

  • 22 січня в Одесі затримали Романа Гринкевича – сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, котрий є фігурантом справи про закупівлі Міністерства оборони.
  • 17 січня художниця Соня Морозюк заявила про розірвання стосунків та заручин із сином Ігоря Гринкевича Романом. Ігорю Гринкевичу повідомили про підозру у справі про завдання збитків державі на майже мільярд гривень.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин. 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув із неанонсованим візитом до російської Казані у день початку триденного саміту країн БРІКС.

У США помер очільник організації FETÖ Фетхуллах Гюлен, екстрадиції якого Туреччина вимагала від США через нібито його причетність до спроби державного перевороту 15 липня 2016 року.

Російське МЗС викликало посла Німеччини Олександра Ламбсдорфа, якому висловили протест через створення регіонального штабу морського командування НАТО у східнонімецькому місті Росток.

Вдова російського опозиціонера Олексія Навального Юлія заявила, що планує бути кандидатом на президентських виборах у Росії після режиму Володимира Путіна.