Російські військові впустили «Калібр» на село у Калмикії – росЗМІ

Джерело: росЗМІ

Вранці 8 липня російські військові впустили ракету “Калібр” поблизу села Солоне у Калмикії. На місці падіння ракети утворилася вирва у два метри.

Такі ракети використовує ВМФ РФ. За словами джерела видання, ракета могла бути несправною.

Від села Солоне до кордону з Україною понад 300 кілометрів. Виробник ракет заявляє, що гранична дальність “Калібрів” по наземних цілях перевищує 2500 кілометрів.

Джерело: Астра

Це не перший випадок, коли російські снаряди падають на регіони РФ. Раніше інциденти неодноразово відбувалися на Бєлгородщині. Згідно з підрахунками The Insider, протягом чотирьох місяців 2024 року на території області не менше 39 разів фіксувалися нештатні падіння російських авіабоєприпасів: 38 різних модифікацій ФАБ і однієї ракети Ч-59. Як мінімум двічі ФАБ падали у Бєлгороді.

Тоді як згідно з Astra, російська військова авіація цього року впустила на область й тимчасово окуповані українські території  щонайменше 110 бомб.

Зокрема варто нагадати, що у березні російські військові авіаударами майже повністю знищили село Козинку, розташоване в Бєлгородській області РФ. Як розповів біженець і парамедик російського походження під псевдонімом “Сталкер”, ЗС РФ зрівняли з землею населений пункт через інформацію про, начебто, знаходження там українських диверсантів.

Згідно зі свідченнями парамедика, у Козинці було дуже багато жертв. Він зазначив, що його завданням було евакуювати поранених. Але на всіх позиціях, які він побував, були мертві люди, а всі будинки — зруйновані.

Офіційно міністерство оборони Росії не підтверджувало інформацію про жертви серед місцевих мешканців. Однак, як розповів “Сталкер”, російські військові повністю зачистили село від нібито українських бойовиків, яких, за їх твердженням, була велика кількість.

Після авіаційних ударів село було обстріляне артилерією. Живим залишився лише “Сталкер”, натоміть власник будинку, в якому він перебував, загинув.

  • Низка оглядачів вважають, що у Бєлгороді обвал під’їзду міг статися на через падіння ракети чи бомби, бо цього не видно на відео, а через вибух всередині будівлі.
  • На думку аналітиків Інституту вивчення війни, наступом на Харківщині росіяни прагнуть досягнути одразу кілька цілей. Зокрема відтягнути українські сили з інших напрямків, просунутися до Харкова на відстань досягнення пострілів артилерії, створити “буферну зону” для захисту Бєлгорода й обмежити українські контрнаступальні операції в цьому регіоні.
  • 12 травня у російському Бєлгороді заявили про нібито влучання у багатоквартирний будинок, внаслідок чого обвалився під’їзд та загинули люди.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 23 жовтня. З початку доби відбулося 132 бойових зіткнення.

23 жовтня Рада Європейського Союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту у 35 мільярдів євро коштом відсотків від заморожених російських активів.

На ярмарку оборонної промисловості Saha Expo, що триває у Туреччині, компанія Baykar підписала договір про співпрацю з Україною.