Південна Корея занепокоєна торгівлею зброї між Росією та КНДР

Джерело: Reuters

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль висловив занепокоєння через торгівлю зброєю між РФ та КНДР, яку він назвав глобальною загрозою.

Торгівля зброєю Північної Кореї з Росією є загрозою для всього світу, а сила та союзи між ліберальними демократіями мають вирішальне значення для захисту свободи від “безрозсудних елементів”, сказав Йоль у межах зустрічі з командувачем Індійсько-тихоокеанського командування США адміралом Семюелем Папаро.

“Північна Корея загрожує миру не тільки на Корейському півострові, але й у всьому світі, займаючись незаконною торгівлею зброєю з РФ”, – сказав південнокорейський президент.

За його словами, занепокоєння з приводу військового нарощування Північної Кореї посилюється після того, як минулого місяця вона підписала угоду з Росією, яка включає угоду про взаємну оборону.

“Щоб захистити нашу свободу, демократію та економічне процвітання від цих безрозсудних елементів, солідарність між країнами, які поділяють цінності, а також силу є важливою”, – наголосив він.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.