DreamWorks офіційно оголосила дату виходу «Шрека 5»

Джерело: The Guardian

DreamWorks Animation, виробнича компанія, що стоїть за шістьма фільмами франшизи “Шрек”,  підтвердила офіційну дату виходу “Шрека 5” – 1 липня 2026 року.

Фото: Dreamworks

Франшиза про Шрека почалася у 2001 році, й відтоді стала феноменом для критиків і касових зборів. Після його прем’єри у Каннах, він став першим анімаційним фільмом, який змагався за престижну “Золоту пальмову гілку” за понад п’ять десятиліть, а також став першим переможцем у категорії повнометражних анімаційних фільмів “Оскар”.

Заробивши 487 мільйонів доларів у світових кінотеатрах, перший показ “Шрека” перетворив DreamWorks, який на той момент випустив постійну серію невеликих хітів, на справжню кузню шедеврів. У 2020 році “Шрека” було обрано для збереження в Національному реєстрі фільмів Бібліотеки Конгресу США для фільмів історичного, культурного чи естетичного значення.

Нещодавно американський актор та режисер Едді Мерфі, котрий озвучив Віслюка у всіх частинах “Шрека”, повідомив, що вже працює над новою частиною франшизи. До того ж, на пошановувачів мультфільму також очікує окрема стрічка про Віслюка.

Найкасовіший за всю історію фільм студій Marvel та Disney з рейтингом R “Дедпул і Росомаха” у національному прокаті в США заробив $636,3 млн.

22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні комісії в Україні замінять новою європейською моделлю: цифровою і повністю прозорою.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.