Підписки на Game Pass від «Microsoft» подорожчають: в Україні вартість теж зросте

Джерело: компанія у документі

“Microsoft” анонсувала підвищення вартості підписки на Xbox Game Pass та PC Game Pass, а також введення нового плану.

Ціни на Xbox Game Pass зростатимуть поетапно протягом цього року. Нові підписники відчують підвищення з 10 липня, а поточні – з 12 вересня. Вартість підписки на Game Pass Ultimate збільшиться з $17 до $20 на місяць, а Game Pass Core – з $60 до $75 на рік. В Україні ціни зростуть зі 190 до 230 гривень.

Microsoft також запровадить новий варіант – Xbox Game Pass Standard. Цей план буде дешевшим і не включатиме всі привілеї Game Pass Ultimate, але надаватиме доступ до ігор, багатокористувацький онлайн-сервіс і знижки в магазинах.

Зміни торкнуться й плану Xbox Game Pass для консолей, який не буде доступним для нових клієнтів. Поточним ж передплатникам доведеться вибрати інший варіант для продовження підписки.

Такі зміни можуть бути пов’язані з уповільненням зростання кількості платних підписників, оскільки за останні два роки до програми приєдналося лише 9 мільйонів нових гравців.

До того ж, зростання цін відбулося якраз напередодні того, як Call of Duty: Black Ops 6 та інші великі ігри повинні з’явитися в підписці.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.