Литва оштрафувала криптокомпанію на $10 млн через відмивання грошей росіян

Джерело: Bloomberg

Литва наклала рекордний штраф розміром 9,3 мільйона євро (близько 10,1 мільйона доларів) на криптокомпанію Payeer через відмивання грошей за участю російських клієнтів.

Згідно зі Службою розслідування фінансових злочинів, Payeer надавав російським клієнтам можливість проводити транзакції в російських рублях, використовуючи банки, які знаходяться під санкціями Європейського Союзу. Компанія також надавала послуги з управління обліковим записом та криптовалютні гаманці російським фізичним і юридичним особам.

Литва, яка є членом ЄС і єврозони, останнім часом активно працює над регулюванням криптовалютного сектору. Влада запроваджує нові правила ліцензування для зменшення ризику використання цифрових активів для відмивання грошей та фінансових махінацій.

Payeer отримала штраф на 8,24 мільйона євро за порушення міжнародних санкцій і на 1,06 мільйона євро за порушення законів про боротьбу з відмиванням грошей. Компанія може оскаржити це рішення, але коментарі з її боку нині недоступні.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 10 жовтня. На даний час відбулося 114 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні є ситуація на Лиманському, Покровському та Курахівському напрямках.

10 жовтня Рада прийняла у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України (реєстр. №12023).

Британський актор, володар трьох премій “Оскар” в категорії “Найкраща чоловіча роль” у фільмах “Моя ліва нога”, “Нафта” та “Лінкольн” Денієл Дей-Льюїс оголосив про повернення в кіно після семирічної паузи.

НЕК “Укренерго” нині вже накопичило трикратний, порівняно з нормативним, запас ремонтного обладнання, у межах підготовки до опалювального сезону, запевнив т.в.о. голови правління компанії Олексій Брехт.

Космічний телескоп James Webb від NASA/ESA/CSA сфотографував зоряне скупчення Westerlund 1, розташоване в сузір’ї Жертовника у галактиці Чумацький Шлях.