Перша група засуджених у лавах до ЗСУ прибуде на фронт до кінця літа – міністр юстиції

Джерело: Financial Times

Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що перша група засуджених, яких звільнили для служби у ЗСУ, відправиться на фронт до кінця літа 2024 року. Наразі вони проходять вишкіл, який триватиме мінімум два місяці.

5196 в’язнів хотіли долучитись до Сил оборони. З них звільнено 2872 особи. 368 в’язнів не взяли до лав ЗСУ через стан здоров’я.

Міністр каже, що новий закон допоможе розв’язати проблему дефіциту піхоти в Україні та зміцнить оборону на передовій.

“У тюремній системі є багато хороших людей, які могли б бути корисними на фронті. Це хороша можливість розпочати їхнє життя з нової сторінки”, – вважає він.

За словами Малюськи, нова програма залучить близько 5 тисяч нових бійців, і можливо, їхня кількість збільшиться втричі “за найкращих умов”.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили “план перемоги” України та подальшу підтримку США.

Президент США Джо Байден під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $2,4 млрд.

Сполучені Штати та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів Росії.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на політичному зібранні у штаті Джорджія заявив, що в разі переобрання він “виведе Сполучені Штати з війни в Україні”.