Норвегія надасть Україні $93 млн на підтримку протиповітряної оборони

Джерело: Reuters

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре на саміті НАТО у Вашингтоні заявив, що Норвегія надасть 1 мільярд крон (приблизно 93 мільйони доларів) на підтримку протиповітряної оборони України.

“Українцям потрібна більше протиповітряної оборони, щоб захистити своє населення від російських бомб і ракет”, – сказав він.

Це оголошення відбулося через день після того, як Норвегія оголосила, що передасть Україні шість винищувачів F-16. За словами Стьоре, постачання F-16 планується розпочати у 2024 році.

У Молдові затримали двох осіб, які допомагали українським чоловікам незаконно перетинати кордон.

Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували заяви директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільяма Бернса щодо погроз Росії застосувати ядерну зброю.

Російська опозиція не спроможна буде змінити ситуацію в країні, якщо прагнутиме сподобатися максимальному числу росіян, вважає колумніст DW Костянтин Еггерт.

Міністерство закордонних справ України засуджує прем’єру фільму “Росіяни на війні” у межах Венеційського кінофестивалю. Відомство направило відповідний лист до Венеційської бієнале.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що нині Сили оборони вже взяли під контроль близько 1300 квадратних кілометрів у Курській області РФ від початку наступу.