Зірка фільму «Сяйво» Шеллі Дювалл померла у віці 75 років

Джерело: The Hollywood Reporter

Американська акторка, зірка горрору “Сяйво” Стенлі Кубрика, Шеллі Дювалл померла у віці 75 років.

За словами коханого акторки, сценариста Дена Гілроя, Дювалл померла 11 липня у своєму будинку в Бланко, штат Техас.

Він зазначив, що смерть настала в результаті ускладнення діабету. Також Гілрой додав, що акторка “пішла” тихо, уві сні.

“Моя дорога, мила, чудова партнерка по життю і друг покинула нас. Останнім часом було занадто багато страждань, тепер вона вільна. Відлітай, прекрасна Шеллі”, – прокоментував Ден.

Довідка. Шеллі Дюваль – американська акторка, відома ролями у фільмах “Сяйво”, “Енні Голл”,”Нешвілл” та “Попай”. Вона знімалася з 1970 року до початку 2000-х, а потім знову повернулася на екрани у 2022 році в картині “Форест-Гіллз”.

Аналітики Інституту вивчення війни проаналізували заяви директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільяма Бернса щодо погроз Росії застосувати ядерну зброю.

9 вересня відзначається День поінформованості про фетальний алкогольний синдром, День тестувальника, Міжнародний день захисту від нападів в сфері освіти, Міжнародний день судоку та Міжнародний день краси. За церковним календарем вшановують пам’ять святих праведних Йоакима і Анни.

За даними синоптиків, у понеділок, 9 вересня, в низці областей України пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Російська опозиція не спроможна буде змінити ситуацію в країні, якщо прагнутиме сподобатися максимальному числу росіян, вважає колумніст DW Костянтин Еггерт.

Міністерство закордонних справ України засуджує прем’єру фільму “Росіяни на війні” у межах Венеційського кінофестивалю. Відомство направило відповідний лист до Венеційської бієнале.