Мелоні заявила, що «миротворчі місії» Орбана не мають стратегії

Джерело: Sky News

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні заявила, що “миротворчі місії”, які проводить прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, не мають стратегії.

Нагадаємо, що Орбан розлютив Захід, провівши зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Китаю Сі Цзіньпіном.

Пізніше він зустрівся з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом, до того ж уникаючи Джо Байдена на саміті НАТО цього тижня у Вашингтоні.

Орбана звинувачують у тому, що він надає легітимність Путіну в той час, коли Захід хоче ізолювати його через вторгнення Росії в Україну.

“Я не бачу жодної стратегії та особливих наслідків. Політичні лідери мають право зустрічатися з іншими політичними лідерами, я не бачу в цьому нічого особливого чи дивного. Я не думаю, що це секрет, що Орбан може бути ближчим до Трампа, ніж до Байдена. Я маю на увазі, що вони є політичними лідерами, які спілкуються один з одним, — сказала Мелоні.

Під час візиту Орбана до Кремля Мелоні сказала, що угорський лідер не має мандату на переговори з Росією.

Вона додала, що смертоносні ракетні обстріли України цього тижня показали відсутність бажання діалогу з боку Путіна.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…