Видання The Moscow Times потрапило до списку «небажаних організацій» у Росії

Джерело: “Настоящее время”

Російська генпрокуратура визнала “небажаною” неурядову організацію The Moscow Times, якій належить однойменне медіа.

За даними наглядового органу, власником та засновником організації є громадянин Нідерландів. Він також керує кількома іншими медіа-проєктами, які у РФ уже визнані “іноземними агентами” та “небажаними”.

Як розповіли у відомсті, робота видання начебто “спрямована на дискредитацію рішень керівництва” РФ. The Moscow Times також звинувачують у співпраці з Радіо Свобода, The Insider, “Важливими історіями” та іншими медіа, які раніше були визнані “небажаними” в Росії.

Доступ до сайту видання The Moscow Times обмежений, як зазначається, у зв’язку з розміщенням публікацій, що містять “недостовірну” інформацію, спрямовану на “дискредитацію” діяльності влади “з проведення спеціальної військової операції”.

Довідка. The Moscow Times – незалежне ЗМІ, яке було засноване у 1992 році та розповідало про Росію англійською мовою. 2022 року видання почало публікувати матеріали і російською мовою. Торік у листопаді The Moscow Times внесли до реєстру “іноземних агентів”.

13 вересня російська армія завдала удару по енергооб’єкту в Сумській області, внаслідок чого загинув 54-річний працівник підприємства, а ще семеро людей отримали поранення.

За повідомленням ЗМІ, Дмитро Кулеба був звільнений з посади міністра закордонних справ України, бо нібито дратував главу Офісу президента Андрія Єрмака, який “хоче більшого контролю” в МЗС.

За весь час окупації Сєверодонецька в Луганській області російські загарбники забезпечили опалення лише в кількох будинках місцевих мешканців.

Папа Франциск у п’ятницю висловив критику на адресу обох кандидатів у президенти США, звинувативши їх у “антижиттєвій” політиці щодо абортів і міграції. Він порадив обрати на виборах того кандидата, який, на їхню думку, є “меншим злом”.

У польському місті Глухолази, розташованому на південному заході країни, через підвищення рівня води в місцевій річці на два метри довелося евакуювати близько чотирьох сотень мешканців, що проживають поблизу річки. Для забезпечення безпеки міста та річки задіяні 100 пожежників.