Протягом минулої доби відбулось майже 150 зіткнень, 42 з них – на Покровському напрямку

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Минулої доби, 12 липня, сталося 149 бойових зіткнень.

За вчора ворог завдав 64 авіаударів із використанням 94 КАБів і майже 5000 обстрілів, зокрема 143 з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільних, руйнування житлових будинків та інфраструктури.

За минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по ворогу, уразивши три засоби ППО та артилерійську систему. Втрати російських загарбників склали 1120 осіб. Знешкоджено вісім танків, 24 броньованих машини, 58 артилерійських систем, один засіб ППО, 34 БпЛА, 52 автомобілі та 13 одиниць спеціальної техніки.

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку відбулося 11 атак, які сили оборони успішно відбили біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 17 разів в районах населених пунктів Невське, Макіївка, Терни та Торське, а також в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбили п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Роздолівки та Виїмки. На Краматорському напрямку противник атакував 11 разів в районах Іванівського, Андріївки та Часового Яру.

На Торецькому напрямку загарбники здійснили 19 атак неподалік населених пунктів Торецьк, Північне, Залізне та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 42 штурмові дії в районах Олександропіль, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Лозуватське, Сокіл, Яснобродівка, Воздвиженка та Карлівка. Найгарячіше було поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку українські сили відбили 22 атаки біля Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку противник здійснив шість штурмів на позиції в районі Водяного та Урожайного.

На Оріхівському напрямку відбулись три бойові зіткнення поблизу Малої Токмачки і Роботиного.

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін, не виявлено ознак формування наступальних угруповань ворога.

В районах кордону з Чернігівською та Сумською областями ворожі війська зберігають військову присутність, здійснюють обстріли населених пунктів з території Російської Федерації та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.