«Азов» допоможе покращити шкільну програму

Джерело: 12 бригада спеціального призначення «Азов» НГУ/Facebook

Бійці 12-ої бригади спеціального призначення “Азов” Нацгвардії України приєдналися до реформування курсу “Захист України” в українських школах для учнів 10-11 класів. Вони стали першими серед Сил оборони, хто взяв участь у цій ініціативі.

Азовці тренуватимуть майбутніх тренерів за стандартами НАТО у сфері теорії воєнного управління. Учасники курсу отримають від військових бригади знання про сучасну війну і взаємодію різних видів озброєнь у єдиній системі управління операціями.

“Завдання тренерів: оживити застарілу програму курсу і зробити його цікавим і корисним для школярів. Тренери передадуть отримані від азовців знання своїм підопічним вже під час викладання” – йдеться у повідомленні бригади

Реформа “Захисту України” передбачає нові стандарти навчання для школярів. У нових осередках навчання учням стануть доступні стрілецькі тренажери, навчальні дрони, тренувальне обладнання для тактичної медицини, а також теоретичні знання з військового мистецтва.

  • 7 липня перша леді Олена Зеленська повідомила, що вже з вересня українським школярам викладатимуть курс соціально-емоційного навчання “Уроки щастя”.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили “план перемоги” України та подальшу підтримку США.

Президент США Джо Байден під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $2,4 млрд.

Сполучені Штати та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів Росії.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на політичному зібранні у штаті Джорджія заявив, що в разі переобрання він “виведе Сполучені Штати з війни в Україні”.