Планують з новою силою атакувати Вовчанськ: РФ готує нові підрозділи

Джерело: ОТУ “Харків”

Російська армія на Харківському напрямку активно продовжує наступальні дії та готує нові підрозділи до атак у Вовчанську. На цьому напрямку зафіксовано 13 бойових зіткнень. З початку поточної доби підрозділи Сил оборони успішно відбили 5 ворожих атак.

Військові повідомили, що противник намагається провести перегрупування своїх сил у напрямку Липців та Вовчанська, а також готує декілька підрозділів для майбутніх атак у цих районах.

В оперативно-тактичному угрупованні “Харків” підкреслили, що українські сили продовжують посилювати оборону, але противник не припиняє завдавати ударів.

На Харківському напрямку ворог завдав 19 авіаційних ударів (43 КАБ) в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке. Також ворог завдав 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 487 обстрілів.

Водночас втрати ворога (безповоротні та санітарні) склали 112 осіб.

“На нашому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 2 танки, 1 ББМ, 9 артсистем, 7 автомобілів, 1 засіб ППО, 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА. Знищено 77 укриттів особового складу ворога та 3 стартові позиції БПЛА” – йдеться в повідомленні ОТУ “Харків”.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

В ООН заявили про готовність прибути на територію Курської області, підконтрольну Силам оборони. Водночас організація виявляється потребує “дозволу” Російської Федерації.