«Укренерго»: 14 липня графіки відключень діятимуть протягом всієї доби

Джерело: НЕК “Укренерго”/Telegram

У НЕК “Укренерго” повідомили, що завтра, 14 липня,  обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом всієї доби.

Зокрема, з 7:00 до 15:00 застосовуватимуть дві черги відключень одночасно, а в решту годин будуть діяти три черги.

Нагадаємо, що споживання електроенергії в кожній області розподілено на шість черг. Використання трьох черг означає, що приблизно половині споживачів одночасно можуть вимкнути електроенергію.

“Черга – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Скільки черг застосовувати у всіх регіонах одночасно – визначає диспетчерський центр “Укренерго” для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні“, – йдеться в повідомленні.

  • У НЕК Укренерго повідомили, що з 9 по 24 липня не проводитимуться вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області.

 

Американський режисер Тім Бертон отримав зірку на Голлівудській алеї слави в Лос-Анджелесі, США, за внесок у світовий кінематограф.

Російські військові обстріляли Борову на Харківщині, загинули двоє людей, серед поранених троє рятувальників. Під час ліквідації пожежі, спричиненої першим ударом, росіяни завдали повторного удару.

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Європейський Союз, продовжуючи виплачувати допомогу українським переселенцям, знижує мобілізаційний потенціал України.

Від початку повномасштабної війни в Україні загинуло 575 дітей, а 1600 отримали поранення. Ці дані озвучили генеральний прокурор Андрій Костін та уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець на Четвертому саміті перших леді та джентльменів у Києві 12 вересня.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 13 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.