Трамп повідомив, що дістав поранення вуха

Джерело: The Washington Post

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що під час стрілянини в Пенсильванії дістав поранення вуха.

За словами Трампа, його поранили у верхню частину правого вуха.

“У мене вистрілили кулею, яка пробила верхню частину мого правого вуха. Я відразу зрозумів, що щось не так, оскільки почув свист, постріли і відразу ж відчув, як куля пробила шкіру”, – написав він в соцмережі Truth Social.

Також Трамп подякував правоохоронним органам за “їхню швидку реакцію на стрілянину”.

Водночас він висловив свої співчуття сім’ям застреленого та пораненого.

При цьому ексочільник Білого дому зауважив, що особа стрільця, який був убитий, не відома.

“Це неймовірно, що такий акт може мати місце в нашій країні”, – обурився він.

Що передувало?

Експрезидента США Дональда Трампа евакуювали зі сцени на мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, після того, як у натовпі пролунали постріли, а на його обличчі з’явилася кров.

Під час виступу Трамп демонстрував таблицю кількості перетинів кордону нелегалами, коли в натовпі почулися постріли.

Було видно, як Трамп потягнувся правою рукою до шиї, а на його обличчі виднілася кров. Експрезидент швидко сховався за виступом. Тим часом охоронці Трампа вискочили на сцену.

Невдовзі правоохоронні органи США “нейтралізували” особу, що вчинила стрілянину.

Пізніше прокурор округу Батлер Річард Голдінгер заявив, що двоє людей загинули, включно з тим, хто відкрив вогонь.

За словами правоохоронців, інцидент на виборчому мітингу в Батлері, штат Пенсільванія, розслідується як можливий замах на вбивство.

  • 15 травня на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, відомого своєю проросійською позицією, було скоєно замах. Прем’єр отримав поранення, унаслідок стрілянини, яка сталася після засідання уряду. Букви зібрали підбірку скандальних заяв Фіцо.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.

Міністерка з питань міграції та надання притулку Нідерландів Марьолейн Фабер заявила, що уряд у Гаазі хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію деяких частин закону про надання притулку.