При оновленні даних проходження ВЛК не вимагається – Міноборони

Джерело: пресслужба Міністерства оборони України

В Міністерстві оборони України прокоментували неправдиві заяви про оновлення військово-облікових даних та проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

У відомстві зазначили, що дають роз’яснення у зв’язку з поширенням неточної інформації у деяких телеграм-каналах щодо штрафів за оновлення даних без проходження ВЛК.  

“Міністерство оборони підкреслює, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії”, – йдеться в повідомленні.  

В Міноборони додали, що наразі передбачено такі види військового обов’язку, як оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності. 

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.