Збірна Іспанії перемогла Англію й стала переможцем Євро-2024

Джерело: Букви

В неділю, 14 липня, збірна Іспанії з футболу здолала команду Англію з рахунком 2:1 і стала переможцем Євро-2024.

Гра пройшла на “Олімпіаштадіоні” у Берліні.

Перший тайм завершився нічиєю – 0:0.

Збірна Іспанії на старті другого тайму відкрила рахунок й забила гол. 

На 73-й хвилині матчу Коул Палмер з-за меж штрафного низом покотив у дальній нижній кут й Англія зрівняла рахунок – 1:1.

На 87-й хвилині Іспанія знову вийшла вперед з рахунком 2:1 й перемогла у матчі.

Іспанії вже вчетверте перемога на Чемпіонаті Європи з футболу. Попередню перемогу вона здобула на Євро-2012. 

Англія вдруге в історії вийшла у фінал. Минулого Чемпіонату в 2020 році вона програла збірній Італії у фіналі.

  • 10 липня збірна Англії обіграла команду Нідерландів, вийшовши до фіналу чемпіонату Європи з футболу. Англійці стали другими фіналістами та зіграють фінальний матч проти збірної Іспанії.
  • УЄФА дискваліфікував турецького футболіста Меріха Демірала на дві гри через суперечливий жест рукою, зроблений захисником під час перемоги Туреччини на Євро-2024 проти Австрії.
  • Під час гри збірної України проти Бельгії на Євро-2024 вболівальники розгорнули банер із портретом загиблого військовослужбовця Назарія “Грєнки” Гринцевича.

Російські війська розпочали контраступ на території Курської області. Це підтвердили і Президент України, і міноборони ворога, і Інститут вивчення війни.

Іспанія заблокувала угоду на придбання мадридського виробника поїздів Talgo угорською компанією Ganz-Mávag за 619 млн євро через занепокоєння, пов’язані з війною в Україні. Основною причиною цього рішення є побоювання, що уряд прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, відомий своєю прихильністю до Росії, може отримати доступ до технологій, які мають стратегічне значення для України.

Унаслідок бойових дій російські окупаційні сили перебили водопостачання до міста Покровськ. Його відновлення на сьогодні неможливе. 

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили ситуацію на фронті станом  на 22:00 11 вересня. З початку доби відбулося 93 бойових зіткнення, 23 з яких наразі тривають.

У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання у війська безпілотний авіаційний комплекс із назвою “Чорна вдова”.