Мар’яну Безуглу відкликали з посади голови підкомітету в комітеті з нацбезпеки

Джерело: “Європейська Солідарність” та нардепка від Євросолідарності Ірина Геращенко у Telegram

15 липня Мар’яну Безуглу вирішили зняти  з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю – за рішенням Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Ірина Геращенко написала, що рішення ухвалили з ініціативи нардепки Ірини Фріз. За її словами, питання звільнення Безуглої з посади заступниці голови комітету “блокує Офіс (президента)”.

“Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглої з голови підкомітету з питань демократичного цивільного контролю”, – написала Фріз.

Сама Безугла прокоментувала у Facebook, що рішення комітету спровоковане її публічними заявами про проблеми у ЗСУ.

Скріншот: Мар’яна Безугла / Facebook

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.