Управління БпЛА, навчальні тири й такмед: уряд видіть 1,65 млрд на шкільний курс

Джерело: Михайло Федоров/Telegram

Кабінет Міністрів України виділяє 1,65 мільярда гривень на закупівлю сучасного обладнання для оновленого шкільного курсу “Захист України”, повідомив міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, в містах створять навчальні осередки курсі. Приблизно по одному на п’ять-десять шкіл чи на громаду.

Для осередків через Prozorro Market закуплять сучасну техніку, зокрема:

  • інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери;
  • симуляції управління дронами, які налічують дрон, інтерактивні окуляри, пульт та інше обладнання;
  • навчальні тири й макети;
  • аптечки й тренажери для серцевої реанімації, тренажер дефібрилятора, турнікети;

Вся країна живе в умовах повномасштабного вторгнення, де важливу роль відіграють технології, тому діти мають уміти з ними працювати ще зі школи. Це основа нашого безпечного майбутнього, – пляснив міністр.

Також він нагадав, що нині комплексно оновлюють підхід до викладання курсу в 10–11 класах. Паралельно із закупівлею сучасного обладнання навчають тренерів, котрі підготують вчителів.

Російські війська розпочали контраступ на території Курської області. Це підтвердили і Президент України, і міноборони ворога, і Інститут вивчення війни.

Французьке обладнання, попри санкції, використовується для обслуговування російських військових літаків Су-30СМ, за участю казахстанської компанії ARC Group. Встановлено, що казахстанські фахівці обслуговують авіоніку на літаках, зокрема продукцію французьких компаній Thales та Safran.

Речник міністерства закордонних справ Індії в четвер, 12 вересня, заявив, що близько 45 громадян Індії звільнили з російської армії.

Сьогодні, 12 вересня, росіяни завдали удару по машинах гуманітарної місії Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донеччині, внаслідок чого загинули троє осіб, ще двоє – поранені.

Видання The Washington Post припустило, що Дональд Трамп, який балотується в президенти США, не стане на бік України, зокрема тому, що це перечить очікуванням його виборців.