Зеленський змінив склад Ставки Верховного Головнокомандувача

Джерело: указ президента

15 липня президент Володимир Зеленський підписав указ щодо внесення змін до складу Ставки Верховного Головнокомандувача.

Відповідний документ №457/2024 оприлюднено на сайті президента. Указ набирає чинності з дня опублікування.

Джерело: Офіс президента

До складу Ставки введено командувача Сил спеціальних операцій (ССО) ЗСУ Олександра Трепака та начальника Управління державної охорони України Олексія Морозова.

Водночас зі складу Ставки виведено колишнього міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, екскомандувача ССО ЗСУ Сергія Лупанчука та ексначальника УДО Сергія Рудя.

Довідка. Ставка Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – це надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни-агресії здійснює стратегічне управління Збройними силами України та іншими військовими формуваннями держави. Робочим органом є Генеральний штаб Збройних сил України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про утворення Ставки Верховного Головнокомандувача 25 лютого 2022 року.

12 вересня російські війська здійснили черговий обстріл Харкова. Очільник міста Ігор Терехов повідомив про два “прильоти”.

Латвійський Сейм ухвалив остаточні поправки до Закону “Про дорожній рух”, які запроваджують заборону на перебування в країні транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі. Нові правила набудуть чинності з 1 листопада 2024 року.

 У ніч на 12 вересня, о 23:03 в результаті застосування РФ крилатих ракет, імовірно Х-22, з літаків Ту-22 було уражено цивільне судно, яке перебувало за межами Українського морського коридору та територіальних вод нашої країни.

Ще двом особам, підозрюваним у хуліганських діях щодо військового у Смілі, обрано запобіжні заходи – цілодобовий домашній арешт.

11 вересня в Єкатеринбурзі, Росія, біля контрольно-пропускного пункту військової частини, де дислокуються військовослужбовці Росгвардії, пролунав вибух. У Головному управлінні розвідки назвали це “актом відплати”.