На Рівненщині затримано чоловіка, який підпалював автівки військових

Джерело: Нацполіція України

У Рівному затримано 22-річного місцевого мешканця, який спалював автівки військовослужбовців.

Такий “підробіток” рівнянин знайшов в одному з російських чат-ботів, де йому запропонували спалювати автівки українських воїнів за “винагороду”.

Надалі інформацію про підпал автівок підхоплюють російські пропагандисти, які вказують, що нібито українці спалюють автомобілі працівників ТЦК та СП, мовляв, так протестують проти мобілізації.

За даними слідства, затриманий 2 липня підпалив автомобіль “Ніссан Альмера”, який належав військовому. Далі він зробив фото спаленого авто та відправив їх “роботодавцям”.

За кілька днів він підпалив другий автомобіль – “Ніссан Ікстрейл”, який повинні були відправити на передову захисникам. Під час підпалу цієї автівки, вогонь перекинувся на автомобіль “Фольксваген Гольф”, частково пошкодивши його.

За це зловмиснику обіцяли кілька тисяч доларів, однак поки не відомо, чи отримав він їх, оскільки його затримали правоохоронці.

Зараз чоловік перебуває у СІЗО. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.

У скоєному фігурант зізнався, однак стверджує, що не знав, що виконував вказівки росіян.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.