Швейцарія відкрила десятки справ щодо порушень санкцій проти Росії

Джерело: Reuters

Швейцарія почала розслідування понад 50 випадків можливих порушень санкцій і наразі виявила порушення в 15 з них, йдеться в заяві уряду в середу, 17 липня.

Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) повідомив в електронному листі Reuters, що ефективне впровадження санкцій є пріоритетом уряду, і що на сьогодні вже відкрито 56 проваджень про порушення.

З них близько половини скасовано, а щодо 15 з них призначено штрафи. Зазначається, що інші залишаються під слідством.

SECO не назвала залучені сектори, ані окремі компанії, які є предметом розслідування.

Раніше цього року Швейцарія заявила, що створила групу спеціалістів для розслідування та забезпечення виконання санкцій, які вони запровадили після вторгнення Росії в Україну.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.