У Литву більше не впускатимуть легкові авто на білоруських номерах

Джерело: Митна служба Литви

З 18 липня Литва забороняє в’їзд легкових автомобілів з білоруськими номерами.

За повідомленням литовської Митної служби, заборона стосується всіх легкових автомобілів, незалежно від національності власника або водія.

До 16 серпня дозволяється в’їзд автомобілів, які не призначені для продажу, належать громадянам Білорусі з дійсною візою або дозволом на проживання в Литві, і використовуються лише для особистого користування. Винятки не стосуються автомобілів юридичних осіб або комерційних транспортних засобів.

Легкові автомобілі з білоруськими номерами мають залишити Євросоюз, включно з Литвою, до 18 січня 2025 року. До цієї дати вони можуть перебувати та бути зареєстрованими в Литві.

Після 18 січня ці автомобілі не зможуть перебувати в Литві, а водії будуть притягуватися до відповідальності.

Заборона не стосується автомобілів з дипломатичними номерами, необхідних для функціонування дипломатичних і консульських представництв або міжнародних організацій.

Нагадаємо, минулого року Литва, Латвія та Естонія заборонили в’їзд до країни автомобілям на російських номерах.

За повідомленням ЗМІ пейджери бойовиків ліванського угруповання Хезболла, у які Моссад заклав вибухівку, могли виготовити у Будапешті (Угорщина).

У Львові вчора ввечері, 17 вересня, 35-річний львів’янин наїхав на електросамокат, на якому їхали двоє 16-річних хлопців. Внаслідок цього один юнак загинув, а інший дістав поранення. 

18 вересня 1929 року народилась Алла Горська – українська художниця та дисидентка, громадська діячка, одна із засновниць та найяскравіших творчих особистостей покоління руху шістдесятництва, одна з перших представниць андерграунду, діячка правозахисного руху 1960-х років в Україні.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

Згідно із записом у судовому циркулярі, принцеса Уельська повернулася до роботи з приватною зустріччю у Віндзорському замку.