Велика Британія сьогодні приймає саміт EPC, на якому на порядку денному Україна

Джерело: Sky News

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер сьогодні, 18 липня, прийме щонайменше 45 європейських лідерів у Бленгеймському палаці в Оксфордширі на зустрічі Європейського політичного співтовариства (EPC).

EPC було створено після вторгнення Росії в Україну у 2022 році.

Усі європейські країни, за винятком Росії та Білорусі, запрошені на саміт, який має на меті активізувати підтримку України.

“EPC дасть першу зброю новому підходу цього уряду до Європи”, — сказав Кір Стармер.

Він додав, що “протистояти варварським діям Путіна в Україні та дестабілізаційній діяльності в Європі” стоїть на порядку денному. 

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.