За три останні доби у Києві зафіксовано кілька нових погодних рекордів

Джерело: Укргідрометцентр

За останні три доби в українській столиці зафіксували кілька нових погодних рекордів – максимальне добове значення температури повітря, максимальну температуру води та швидкість вітру.

Так, за даними спостережень Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, зафіксовано:

  • 15 липня у Києві максимальна температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати і склала +34,2°С, що перевищило попередній рекордний показник 1883 року на 0,5°С.
  • 16 липня у Києві максимальна температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати і склала +36,0°С, що перевищило попередній рекордний показник 1931 року на 0,2°С.
  • Максимальна швидкість вітру досягла рекордних для цього дня 21 м/с, що на 1 м/с більше попереднього максимального значення, зареєстрованого у 1964 році.
  • 16 липня максимальна температура води у Дніпрі досягла +29,0°С і перевищила попередній максимум на 0,4°, що був зафіксований 22 липня 2010 року і становив +28,6°С.
  • 17 липня у Києві максимальна температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цієї дати і склала +35,6°С, що перевищило попередній рекордний показник 2016 року на 0,2°С.

Загалом від початку липня 2024 року в українській столиці зафіксовано вже 13 температурних рекордів.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN заявив, що Дональд Трамп під час телефонної розмови в липні сказав йому, що він “дуже підтримує” і зробить “все, щоб зміцнити Україну”, якщо його оберуть президентом США.

Іран в суботу, 14 вересня, запустив на орбіту дослідницький супутник, повідомляють державні ЗМІ країни.

Віцепрезидентка США, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, Камала Гарріс розміщує в ключових штатах рекламу з підтримкою України. 

Європейська комісія представила країнам-членам три варіанти виконання плану G7, згідно з яким західні союзники залучать для допомоги Україні 50 мільярдів доларів, отриманих з доходів від заморожених активів РФ.

В суботу, 14 вересня, армія РФ завдала удару по Гуляйпільській громаді Запорізької області. Є жертви.