ЗСУ відійшли з Урожайного Донецької області — речник

Джерело: “Суспільне Донбас

Українські військові залишили Урожайне в Донецькій області. Командування вирішило відвести сили, щоб зберегти особовий склад.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин повідомив, що Сили оборони відступили на інші позиції.

Сам населений пункт майже повністю знищено ворожими обстрілами, а наші позиції – зруйновано, що створювало загрозу для життя військових.

За словами Волошина, російська армія зазнає значних втрат задля досягнення своїх цілей у зруйнованих населених пунктах: “Вони тільки не одну сотню вбитими становлять, а результат – зруйнований населений пункт і навколо нього – купа трупів російських солдатів, які вже не повернуться до своїх рідних додому”.

Волошин також зазначив, що українські військові контролюють ситуацію на цьому напрямку.

Віцепрезидентка США, яка є кандидаткою у президенти від Демократичної партії, Камала Гарріс розміщує в ключових штатах рекламу з підтримкою України. 

Європейська комісія представила країнам-членам три варіанти виконання плану G7, згідно з яким західні союзники залучать для допомоги Україні 50 мільярдів доларів, отриманих з доходів від заморожених активів РФ.

В суботу, 14 вересня, армія РФ завдала удару по Гуляйпільській громаді Запорізької області. Є жертви. 

Наприкінці червня Міністерство оборони Нідерландів повідомило, що країна разом з союзником нададуть Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Тепер цей план скасовано через відмову союзника.

Станом на 16:00 в суботу, 14 вересня, від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 83. Найгарячіше зараз на Покровському та Курахівському напрямках.