У Римі, ймовірно, знайшли залишки стародавнього папського палацу

Джерело: CNN

У Римі перед ремонтом до 2025 року католицького Святого року розкопали залишки того, що, ймовірно, є середньовічним палацом, де жили папи, перш ніж зробити Ватикан своїм домом, повідомило міністерство культури Італії.

Археологи на площі біля архібазиліки Святого Іоанна Латеранського в центрі міста виявили складну архітектурну споруду.

Фото: Reuters

“Це надзвичайно важлива знахідка для міста Рим та його середньовічної історії, оскільки в наш час на площі ніколи не проводилися масштабні археологічні розкопки”, – заявили у міністерстві.

Територія навколо Святого Іоанна Латеранського прикрашається напередодні ювеналій – події, що розпочнеться в грудні, і очікується, що вона приверне понад 30 мільйонів паломників і туристів до італійської столиці.

Під час ювеналій католики можуть отримати особливий відпуст гріхів, якщо вони виконують певні умови і роблять добрі справи або здійснюють паломництво.

Довга історія Риму, яка налічує майже 2800 років, означає, що дорожні роботи часто призводять до археологічних відкриттів.

Ізраїль готується здійснити “обмежене наземне вторгнення” до Лівану, підтвердив американський високопосадовець.

Станом на 29 вересня оперативна ситуація на Харківському напрямку залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ.

28 вересня Міністерство оборони Литви оголосило про передачу нової партії військової допомоги Україні.

У Збройних Силах України підбили підсумки діяльності за вересень 2024 року. Своєю чергою, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський визначив ключові завдання і пріоритети на наступний місяць.

Київський апеляційний суд став на бік проросійського діяча Андрія Портнова і відмовив у задоволенні скарги керівниці київського бюро Радіо Свобода та проєкту журналістських розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької.