Китай та РФ: у Великій Британії назвали країни, які становлять для неї «смертельну» загрозу

Джерело: Bloomberg

Керівник стратегічного огляду оборонного потенціалу Великої Британії Джордж Робертсон заявив, що Китай та РФ становлять “смертельну” загрозу для Сполученого Королівства та блоку НАТО загалом.

“Ми маємо справу зі смертоносним квартетом країн, які все більше працюють разом”, – заявив посадовець.

Зокрема він назвав РФ, Китай, Іран та Північну Корею країнами, що становлять смертельну загрозу для Великої Британії.

“Заяви Робертсона важливі, оскільки проведений під його керівництвом огляд задасть курс оборонної політики нового лейбористського уряду Великої Британії”, – йдеться в повідомленні.

Як розповіли у виданні, Робертсон, який був генсеком НАТО з 1999 до 2003 року і раніше обіймав посаду міністра оборони за прем’єрства Тоні Блера, керуватиме оборонним оглядом нового уряду Британії разом з колишнім радником президента США та експертом з питань РФ Фіоною Гілл та Річардом Берронсом, колишнім командувачем Об’єднаного командування сил Великої Британії, її стратегічним командним центром.

Тридцять сім осіб, у тому числі трьох американців, британець, бельгієць і громадянин Канади, засудили до смертної кари за спробу повалити президента Демократичної Республіки Конго.

Півтора року тому я відвідувала родича в одній з місцевих лікарень. І побачила картину, як…

Троє аналітиків вважають, що варіанти заходів Володимира Путіна, у відповідь якщо Захід дозволить Україні використовувати свої ракети великої дальності для удару по Росії, можуть включати удари по британським військовим активам поблизу РФ або, в крайньому разі, проведення ядерних випробувань.

Влада Болгарії вилучила рекордні 125 кг золота на кордоні з Туреччиною.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустрінеться з президентом США Джо Байденом “цього місяця”, щоб представити йому свій “план перемоги” щодо того, як завершити війну.