Британія ввела санкції проти суден, які транспортують російську нафту

Джерело: сайт уряду Великої Британії

18 липня Велика Британія запровадила санкції проти 11 суден, які транспортують нафту з Росії, включаючи “Залив Амурський” і СКФ “Печора”.

Кораблі, ймовірно, ходять під прапорами Панами, Габону та Островів Кука.

Минулого місяця Велика Британія ввела санкції проти шести російських суден, які обходили західні обмеження щодо торгівлі російською нафтою.

Також у червні були запроваджені санкції проти компанії “Інгосстрах”, яка забезпечує страхування суден для російських експортерів нафти.

  • У Bloomberg заявили, що Велика Британія та інші європейські держави планують викрити нові приклади російської дезінформації, оскільки вони прагнуть більш наполегливої ​​відповіді на ймовірне втручання Кремля у західні вибори.
  • Велика Британія має намір звернутися до кількох європейських країн із закликом до дій, спрямованих проти так званого тіньового флоту нафтових танкерів, які Росія використовує для обходу міжнародних санкцій.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.