Протягом минулої доби на фронті відбулось 130 бойових зіткнень – Генштаб

Джерело: зведення Генерального штабу ЗСУ

Протягом минулої доби, 18 липня, на фронті зафіксовано 130 бойових зіткнень.

Вчора ворог завдав три ракетних удари, 73 авіаційних удари та здійснив 4675 обстрілів, зокрема 139 з реактивних систем залпового вогню. Авіаудари були нанесені по населених пунктах Харківської, Донецької та Запорізької областей.

Сили оборони України завдали 16 ударів по скупченнях техніки та живої сили противника, уразили два пункти управління, два засоби ППО, чотири радіолокаційних станції та станції РЕБ. Втрати російських загарбників склали 980 осіб, також знищено п’ять танків, 19 броньованих машин, 55 артилерійських систем, один засіб ППО, 42 БпЛА, три крилаті ракети та 76 одиниць автомобільної техніки.

На Харківському напрямку ворог провів 12 бойових зіткнень у районах Глибокого та Вовчанська, використовуючи бомбардувальну авіацію.

На Куп’янському напрямку було 11 атак, усі вони відбиті біля Синьківки, Стельмахівки та Берестового.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 14 атак біля Макіївки, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку відбито п’ять штурмових дій ворога біля Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку зупинено шість спроб прориву в районі Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог провів 20 атак на позиції наших захисників у районах Північного, Торецька та Нью-Йорка, використовуючи авіаудари КАБами та некерованими авіаційними ракетами.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 27 атак у районах Воздвиженки, Новоселівки Першої, Новоолександрівки, Прогресу, Уманського та Яснобродівки, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 15 атак поблизу Красногорівки та Парасковіївки.

На Оріхівському напрямку відбулося шість зіткнень біля Малої Токмачки і Новоандріївки, без успіху для ворога.

На Придніпровському напрямку відбито три штурми агресора.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін, ознак наступальних угруповань немає.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ та проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.