Італія планує придбати 125 танків Leopard 2 для посилення своїх військ – Reuters

Джерело: Reuters

13 липня заступниця міністра оборони Італії Ізабелла Рауті повідомила, що країна планує придбати танки Leopard 2 німецького виробництва, аби посилити свої сухопутні сили після російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Рауті, членкиня партії “Брати Італії” прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні, повідомила комітету з питань оборони нижньої палати парламенту, що купівля техніки є частиною зусиль з оновлення армії країни.

Цей крок знаменує собою першу офіційну ініціативу Італії щодо поповнення свого арсеналу після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Адміністрація прагне включити програму в багаторічний оборонний бюджет на 2023-2025 роки, відклавши початкові кошти у 4 мільярди євро з 2024 року на придбання нових танків і модернізацію іншої військової техніки, пояснила Рауті.

Джерело в обороні, повідомило Reuters на умовах анонімності, що держава планує придбати 125 танків Leopard 2, додавши, що інвестиції в 4 мільярди євро будуть здійснені до 2037 року.

  • 12 липня на саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 погодили спільну декларацію стосовно “гарантій безпеки” для України. У документі наголошується, що лідери підтверджують непохитну відданість стратегічній меті створення вільної, незалежної, демократичної та суверенної України в межах її міжнародно визнаних кордонів, здатної захистити себе та стримати майбутню агресію.
  • 11 липня країни-члени НАТО узгодили спільне комюніке щодо України на саміті у Вільнюсі. У НАТО запевнили, що запросять Україну до Альянсу, коли країни-члени погодяться, і усі умови будуть виконані.
  • Своєю чергою, глава НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом НАТО в майбутньому, і що процес членства країни перейде з двоетапного на одноетапний.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, котра також відома своїми танцями з Путіним на власному весіллі, нині остаточно переїхала до Росії та стала там “амбасадоркою зі збереження амурського тигра”.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.