Російський суд оштрафував Google за «неправдиву інформацію»

Джерело: російське державне інформагентство “ТАСС

Російський суд в п’ятницю, 19 липня, оштрафував Google на 4 мільйони рублів за те, що компанія не видалила нібито “неправдиву інформацію”.

“Визнати компанію Google винною у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 13.41 КоАП РФ (невидалення власником сайту інформації у разі, якщо обов’язок щодо видалення такої інформації передбачено законодавством Російської Федерації), та призначити покарання у вигляді адміністративного штрафу у розмірі 4 млн рублів”, – оголосив рішення суддя.

Про які саме публікації в інтернеті йдеться – невідомо. 

Росія вже не вперше засуджує іноземні технологічні компанії через цензуру в країні та публікування контенту щодо вторгнення Росії в Україну.

Коли українські війська атакували Курську область РФ, місцеві російські підрозділи були добре озброєні, однак, абсолютно неготові з погляду розвідки та координації. Українці слушно дійшли висновку, що такий ворог їм не загрожуватиме. Ключем до серпневого успіху України була несподіванка, а не перевага в гарматах і пускових установках.

29 вересня у ДТП на мотоциклі у Луцькому районі загинув 36-річний військовослужбовець ЗСУ, капітан, повний кавалер ордена “За мужність”, “Народний герой України” Павло Чайка на псевдо “Сігл”.

“Безрозсудна російська ядерна риторика” глави РФ Володимира Путіна не повинна стримувати членів НАТО від надання додаткової військової допомоги Україні, заявив глава НАТО Єнс Столтенберг.

Російська гіперзвукова ракета вбила дружину та трьох доньок Ярослава Базилевича, перетворивши Львів на ще одного свідка повномасштабної війни. Родина загинула під уламками в одному з українських міст, котре раніше вважалося відносно “безпечним”.

Згідно з оцінками Міжнародного товариства прав людини (ISHR), станом на сьогодні в російських слідчих ізоляторах перебувають понад 14 000 цивільних громадян України.