Ворожнеча Тейлор Свіфт з Каньє Вестом і Кім Кардашьян: історія та причина суперечки

Джерело: Cosmopolitan

Ворожнеча між американською акторкою Тейлор Свіфт і моделлю Кім Кардаш’ян та її колишнім чоловіком Каньє Вестом сягає цілого десятиліття.

Все почалось ще у вересні 2009 року під час церемонії вручення премії MTV VMA. Цього дня в Нью-Йорку 19-річна Тейлор Свіфт приймала нагороду в номінації “Найкраще жіноче відео” за кліп “You Belong with Me”. Під час її промови Каньє Вест вискочив на сцену, схопив мікрофон і сказав: “Ей, Тейлор, я дуже радий за тебе, і я дозволю тобі закінчити, але у Бейонсе було одне з найкращих відео всіх часів”.

Фото: Getty Images

Камери перевели на Бейонсе, яка в той момент була здивована. Щойно Каньє повернув мікрофон Тейлор, час її промови вийшов.

Тоді президент США Брак Обама через інцидент назвав Каньє “ослом”. 

Пізніше Бейонсе використала свою перемогу у номінації “Відео року” як можливість повернути Свіфт на сцену та дати їй закінчити свою промову.

Через кілька днів після цього Каньє попросив вибачення перед Тейлор, а у вересні 2010 року зробив це офіційно. 

“Вибач, Тейлор. Ми обидвоє артисти, і ЗМІ та менеджери намагаються встати між нами. Вона заслуговує на вибачення більше, ніж будь-хто”, — написав він. 

Однак вже в листопаді 2010 року Каньє відмовився від своїх вибачень у кількох окремих інтерв’ю, стверджуючи, що перебити Тейлор було “безкорисливим”, а не зарозумілим з його боку вчинком, оскільки вона, за його словами, не заслуговувала на отримання нагороди. 

А 11 червня 2013 року в The New York Times він сказав, що вибачився лише тому, що піддався тиску. 

Однак у 2015 році ворожнеча нібито припинилася. За лаштунками церемонії “Ґреммі” помітили, що Тейлор і Каньє добре спілкувались.

Фото: Getty Images

В серпні 2015 року Тейлор вручає Каньє нагороду Video Vanguard.

Фото: Getty Images

У вересні 2015 року Каньє оголосив про свої плани балотуватися в президенти у 2020 році, а Тейлор зголосилася стати його напарником.

“Ой, Каньє надіслав мені найкращі квіти! #KanTay2020 #BFFs”, – написала вона тоді.

Скрін Cosmopolitan

Однак вже 11 лютого 2016 року Каньє дебютує з новим треком під назвою “Famous”, слова якого включають наступне: “Я відчуваю, що ми з Тейлор все ще можемо займатися сексом / Чому? Я зробив цю суку знаменитою”.

Тоді Каньє стверджував, що Тейлор дала схвалення на ці рядки перед випуском пісні: 

“Я подзвонив Тейлор і провів з нею годинну розмову про цю репліку і вона подумала, що це смішно, і дала своє благословення”.

Проте Тейлор заперечила ці заяви, стверджуючи, що Каньє не показував їй текст пісні, а просто просив її просувати.

Тоді 16 червня 2016 року в цю суперечку вступає Кім Кардаш’ян. Вона повторила заяву Каньє про те, що Тейлор схвалила ці слова в пісні.

“Вона це цілком схвалила. Вона раптом хотіла поводитися так, ніби цього не робила. Клянусь, мій чоловік отримує стільки лайна за речі, [які] він справді виконував за належним протоколом і навіть дзвонив, щоб отримати її схвалення, — сказала Кім.

Вона також стверджувала, що має відеозапис телефонної розмови, під час якої Тейлор схвалила текст.

“А потім вони надіслали листа адвокату на кшталт “Не смійте нічого робити з цими кадрами” з проханням знищити їх”, – сказала Кім.

25 червня 2016 року Каньє опублікував кліп на пісню “Famous”, в якому є кадр, де Каньє та Кім сплять у ліжку нібито з оголеною Тейлор, яка лежить по інший бік від Каньє. 

В кліпі також зобразили й інших знаменитостей, зокрема Ріанну, Кріс Браун, Дональда Трампа та інших. 

Пізніше стало відомо, що знаменитості, які нібито лежать в ліжку з репером, насправді були восковими фігурами, проте незрозуміло, чи погодилися вони на зображення їх у відео.

18 липня 2016 року Кім Кардаш’ян опублікувала відеозапис розмови Тейлор та Каньє, під час якої чути, що співачка погодилась на використання її імені в пісні, однак не погоджувала фразу: “Я зробив цю суку знаменитою”.

Потім Тейлор заявила, що вона не хоче брати участь у цій “історії” і ніколи не робила це з моменту її початку у 2009 році.

Однак багато фанатів почали хейтити Тейлор, оскільки та раніше стверджувала, що не схвалювала пісні.

Скрін:
Kim Kardashian/X

25 серпня 2017 року Тейлор випустила перший сингл зі свого шостого альбому Reputation, “Look What You Made Me Do”. Певні тексти, ймовірно, стосуються її ворожнечі з Кім та Каньє, наприклад:

“Мені не подобаються твої маленькі ігри / Не подобається твоя нахилена сцена / Роль, яку ти змусила мене грати / Дурня / Ні, ти мені не подобаєшся”.

Відомо, що перед тим Каньє виступав на нахиленій сцені в турі Святого Пабло.

Фото: alyssa steinke/X

10 листопада 2017 року Тейлор випустила свій довгоочікуваний альбом Reputation і фанати знову помічають, що в піснях є рядки про ворожнечу з Каньє та Кім.

По-перше, у пісні “I Did Something Bad” текст містить: “Вони спалюють усіх відьом, навіть якщо ви не одна / Вони отримали свої вила та докази”.

А в пісні “This Is why We Can’t Have Nice Things” Тейлор співає: “Було так приємно знову бути друзями / Я дала тобі другий шанс / Але потім ти вдарив мене в спину, потиснувши мені руку”.

Шанувальники переконані, що ця пісня розповідає про дружбу Тейлор з Кім і Каньє, оскільки, попри те, що Каньє перервав її промову у 2009 році, вони троє залишилися друзями, і навіть були зображені разом на червоній доріжці. 

7 березня 2019 року Тейлор знову згадала за суперечку з Кім і Каньє у квітневому номері журналу Elle:

“Зі свого досвіду я переконалася, що хулігани хочуть, щоб їх боялися і сприймали серйозно. Кілька років тому хтось розпочав онлайн-кампанію ненависті, назвавши мене змією в Інтернеті. Той факт, що так багато людей підхопили це, змусив мене відчути себе нижчою, ніж будь-коли в житті”.

16 грудня 2021 року розмовляючи під час нового інтерв’ю в подкасті Honestly Кім Кардаш’ян відповіла запитанням про її улюблений альбом Тейлор.

“Мені справді подобається багато її пісень. Усі вони надзвичайно милі та привабливі. Мені довелося б зазирнути в телефон, щоб дізнатися назву [альбому]”, – сказала Кім.

Фото: Getty Images

6 грудня 2023 року Тейлор Свіфт знову згадала про інцидент з телефонною розмовою з Каньє журналу TIME, сказавши, що він “психологічно приніс мене туди, де я ніколи раніше не була. Я переїхала в іншу країну. Я не виходила з орендованого будинку протягом року. Я боялася телефонувати, бо я більше нікому не довіряла”.

“Я думала, що цей момент негативної реакції визначить мене негативно на все життя”, – сказала вона. 

Здавалося б, що зараз ворожнеча між знаменитостями завершена, однак в останньому альбомі Тейлор натякнула, що досі тримає образу на Кім.

В січні 2023 року дочка Кім Норт Вест поділилася в соцмережах відео, де танцює під пісню Тейлор Свіфт “Shake It Off”.

І вже у квітні 2024 року Тейлор Свіфт випустила пісню “thanK you aIMee”, в якій великими є літери K, I, M, що натякає на Кім. В самій пісні йдеться про суперечку з моделлю і містяться такі рядки:

“Всі знають, що моя мама – свята жінка / Але вона казала, що хотіла б, щоб ти померла / Я створила спадщину, яку ви не можете скасувати / І одного дня твоя дитина приходить додому, співаючи пісню, яку знатимемо лише ми двоє, про тебе / Весь цей час ти завдавала ударів”.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.