Україна досягла домовленостей про відстрочку виплат за зовнішнім боргом

Джерело: прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram

Україна досягла домовленостей про відстрочку виплат за зовнішнім боргом, що дозволить зекономити значні кошти на його обслуговуванні.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про принципову угоду з Комітетом власників єврооблігацій України.

“Відновлюємо боргову стійкість. Сьогодні ми досягли принципових домовленостей з Комітетом власників єврооблігацій України”, — написав він.

За його словами, це важливий крок у процесі реструктуризації боргу, що забезпечить економію 11,4 млрд доларів протягом наступних трьох років та 22,75 млрд доларів до 2033 року.

Шмигаль наголосив, що домовленості сприятимуть відновленню боргової стійкості України.

Ще у червні Київ не зміг домовитися з групою кредиторів стосовно реструктуризації боргу на близько 20 млрд доларів, що наразі створює загрозу дефолту для України.

У березні ми повідомляли, що чотири особи, які безпосередньо знайомі з обговореннями, повідомили виданню Reuters, що власники облігацій України за кордоном ведуть переговори про створення комітету кредиторів перед переговорами з країною про перегляд боргу.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

Міжнародна правоохоронна операція призвела до демонтажу кіберзлочинної платформи “Привид”, що активно використовувалася для наркоторгівлі та відмивання грошей. Як повідомляє Європол, під час операції було затримано 51 особу, але вже очікуються нові арешти.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Києві викрили керівний склад провідного науково-дослідного та проєктного інституту нафтового профілю, яке допомагало Росії відновлювати нафтопереробні заводи після атак українських дронів