«Ваш рай, наше жахіття»: 10 тисяч іспанців вийшли на протест проти масового туризму

Джерело: Sky News

Близько 10 тисяч людей вийшли на вулиці Майорки на крайній протест проти масового туризму. Місцеві жителі під час маршу в Пальма-де-Майорці в неділю, 21 липня, несли транспаранти з написами: “Ваш рай, наше жахіття” і “Туризм так, але не настільки”.

Останніми місяцями Канарські та Балеарські острови, а також Барселону охопив рух проти туризму. Місцеві жителі стверджують, що житла не вистачає, а ціни підвищуються через величезну кількість відвідувачів.

Фото: Reuters

Майорка приймає близько 14 мільйонів іноземних відвідувачів на рік, тоді як на острові проживає менше мільйона постійних жителів. Туризм створює приблизно 45% ВВП іспанського острова, але місцеві жителі вимагають запровадити обмеження.

“Масовий туризм ускладнює життя місцевих жителів, які не можуть дозволити собі жити на власному острові, оскільки туристичні квартири підвищують ціни, – сказав Пере Жоан Феменія з організації “Menys Turisme, Mas Vida” (“Менше туризму, більше життя”). – Влітку туристи заповнюють пляжі та створюють навантаження на комунальні служби”.

Фото: Reuters

Протестувальники вимагали скоротити масовий туризм і заборонити нерезидентам купувати будинки, які використовуються лише кілька місяців на рік або для спекуляцій.

Фото: AP

Подібні мітинги пройшли на Майорці і Менорці в червні та квітні. На Ібіці та Майорці також запровадили штрафи для осіб, спійманих за розпиванням алкоголю на вулиці, щоб перешкодити таким відвідувачам.

Фото: Reuters

9 липня черговий мітинг спалахнув у Барселоні, яке вважається найбільш відвідуваним містом Іспанії.

  • В іспанській Барселоні 7 липня відбулася велика акція протесту проти масового туризму та його згубного впливу на місто. Під гаслом “Досить! Обмежмо туризм” близько 2800 осіб пройшли маршем вздовж набережної, закликаючи до нової економічної моделі. Вони закликають зменшити кількість туристів, що приїжджають до міста щороку.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.