У віці 80 років помер комуністичний лідер В’єтнаму Нгуєн Фу Чонг

Джерело: BBC

Генеральний секретар Центрального комітету Комуністичної партії В’єтнаму Нгуєн Фу Чонг помер у віці 80 років.

“Багаторічний лідер В’єтнаму Нгуєн Фу Чонг помер після хвороби, знаменуючи кінець політичної ери”, – йдеться у повідомленні.

Згідно з офіційною заявою, Фу Чонг помер “через старість та серйозну хворобу”.

Як розповіли у виданні, обіймаючи посаду генерального секретаря правлячої Комуністичної партії В’єтнаму з 2011 року, Фу Чонг вважався одним з найвпливовіших лідерів країни протягом останніх десятиліть. У певний момент він також був президентом країни.

80-річний лідер був відомий своєю антикорупційною кампанією “розпалених печей”.

“Смерть Фу Чонга сталася в період політичних турбулентностей для комуністичного керівництва В’єтнаму. Впродовж останніх місяців троє вищих керівників партії пішли у відставку після невизначених звинувачень у протиправних діях”, – йдеться в матеріалі.

Після його смерті президент країни То Лам візьме на себе обов’язки щодо управління центральним комітетом, політбюро та секретаріатом партії.

  • У США на 93-му році життя помер український вчений та інженер Любомир Романків, автор понад 65 винаходів у галузі електроніки, зокрема магнітних головок для жорстких дисків комп’ютера.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.