У межах президентської кампанії Камала Гарріс вже зібрала $100 мільйонів 

Джерело: ABC News

Станом на 23 липня віцепрезидентка США Камала Гарріс, після пропозиції її кандидатури Байденом на вибори президента від демократів, вже встигла зібрати 100 мільйонів доларів на передвиборчу кампанію.

Кошти зібрані Національним комітетом Демократичної партії та його спільними фондами зі збору коштів.

Також близько 58 тисяч осіб зареєструвалися волонтерами кампанії Гарріс, що більш ніж у 100 разів перевищує середньоденний показник реєстрації.

Зауважимо, за даними ЗМІ віцепрезидентка США Камала Гарріс має достатню підтримку від демократів, аби стати кандидаткою на пост президента США від партії.

Читайте також: WP: Камала Гарріс використовує своє минуле як прокурора, щоб протистояти Трампу

Ми вже повідомляли, що найімовірніше, кандидаткою від Демократичної партії стане віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс.

Внутрішні опитування свідчать, що вибір на користь Гарріс може підвищити ентузіазм демократів. Аргументи про те, що вона швидко збере свою кампанію стають потужнішими. Мрії про те, що вона активніше протистоятиме Дональду Трампу набирають обертів.

Багато хто поки не готовий обговорювати гіпотетичні варіанти розвитку подій, оскільки кампанія Байдена наполягає, що через тиждень він повернеться до передвиборчої гонки. Проте якщо ситуація різко зміниться, то низка політиків-демократів наголосили, що не можуть уявити щось інше, аніж висування у президентки Камали Гарріс.

Дехто наполягає, що це потрібно зробити швидко під час закритого процесу, у межах якого делегати оберуть Гарріс. Однак дехто відкидає таку ідею з кількох причин: тому, що хочуть бачити замість Гарріс іншу кандидатуру або ж не розуміють, як спрацює заміна кандидата за трохи більше як 100 днів до виборів.

Однак союзники Гарріс підтримують цю ідею і вважають, що навряд чи хтось інший кине їй виклик у цій ситуації.

21 липня, після оголошення про вихід з президентських перегонів у США, глава держави Джо Байден заявив про пропозицію та схвалення кандидатури Камали Гарріс від Демократичної партії.

Рішення про кандидата від Демократичної партії мають прийняті вже у серпні, на конвенті демократів у Чикаго.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.