Очільник британської армії закликав підготуватись до війни протягом трьох років

Джерело: Sky News

Новий головнокомандувач армії Сполученого Королівства Роланд Вокер заявив, що Велика Британія протягом трьох років повинна приготуватись до війни проти Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї.

Він заявив, що президент РФ Володимир Путін після вторгнення в Україну є “дуже, дуже небезпечним” і “бажатиме відплати” таким країнам, як Велика Британія, через їх підтримку України.

“Суть тут у тому, що коли ви думаєте, що вони [росіяни] впали, вони повернуться, щоб помститися”, – сказав він.

Вокер також попередив про потенціал китайського вторгнення на Тайвань, бажання Ірану розробити ядерну зброю та загрозу з боку Північної Кореї.

Враховуючи загрози, генерал Вокер сказав, що існує “термінова потреба” у тому, щоб британська армія відновила свою здатність стримувати майбутні війни за допомогою надійної бойової потужності.

Командувач також попередив, що армія програє, якщо буде дотримуватися старих уявлень про війну замість адаптації до нових технологій, які змінюють поле бою.

“Я кажу, що ми не на невблаганному шляху до війни, але те, що ми маємо, – це абсолютна нагальність відновлення надійної жорсткої сили, щоб гарантувати стримування”, – сказав він.

Генерал сказав, що він має на меті подвоїти здатність армії воювати до 2027 року.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.