У Харкові російський КАБ влучив у будинок волонтера Юрія Сапронова

Джерело: Юрій Сапронов в коментарі Укрінформу

Унаслідок удару росіян керованою авіаційною бомбою по приватному сектору центральної частини Харкова пошкоджено будинок харківського волонтера Юрія Сапронова.

Як розповів Сапронов, у момент влучання він знаходився не вдома. У будинку залишалася дружина Ірина, вона не постраждала. За його словами, росіяни влучили у будиночок охорони та гаражі, є багато руйнувань у садибі.

Зазначається, що в будинку родина Сапронових мешкає останні 17 років.

Від початку повномасштабного вторгнення бізнесмен активно допомагає військовим підрозділам.

“Другого березня (2022 року – ред.) я видав першу військову гуманітарку. Не хочеться вірити, що вони (війська РФ – ред.) стільки чекали (щоб завдати удару – ред.). Точок по місту було кілька, а останні півроку, ну, принаймні, раз на 10 днів приїздили хлопці (українські військові – ред.). Не хочу вірити, що це прицільно, але я дізнаюся, якщо це так. Головне, що всі живі”, – прокоментував Сапронов.

Він зауважив, що влучання пряме було в машину, від неї залишилися диск і шматок двигуна.

“Не думав, що так може бути. Зараз треба зрозуміти, чи живі тварини – чотири коти ночували в будинку охорони”, – додав Сапронов.

Як повідомили ц пресслужбі Харківської ОВА, внаслідок удару постраждали загалом троє осіб: двоє чоловіків і жінка.

“У чоловіків – вибухові поранення з пошкодженням голови, тулубу, кінцівок. Без госпіталізації. У жінки – ушкодження правої гомілки. В стані середньої тяжкості поранену госпіталізували”, – розповіли в ОВА.

Довідка. Сапронов Юрій Анатолійович – волонтер та меценат. Засновник Харківського міського благодійного фонду Юрія Сапронова, громадської організації “Безпечний Харків”, громадської організації “Альянс Республіка”.

Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова є серед засновників благодійного фонду “Допоможи ближньому!”

Після повномасштабного вторгнення Сапронов залишився в Харкові та з перших днів підтримує військових і цивільних.

Фото з відкритих джерел

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.