IT-компанія з США найняла північнокорейського агента, який підробив особистість завдяки ШІ

Джерело: IT Slashdot

Американська IT-компанія KnowBe4 повідомила, що дистанційно найнятий інженер-програміст виявився північнокорейським агентом. Він використовував фальшиву особистість та фотографію, створену за допомогою штучного інтелекту.

Компанія почала підозрювати нового співробітника через низку підозрілих дій та ініціювала внутрішнє розслідування. За даними звіту, працівник уникнув викриття, відправивши користувачу фірмовий ноутбук Apple, на який згодом було завантажено шкідливе програмне забезпечення.

Внаслідок проведених досліджень команда інцидентного реагування змогла локалізувати системи фейкового працівника, який перестав відповідати на повідомлення.

Виявлено, що цей працівник виконував зловмисні дії для маніпулювання файлами історії сеансів, передання потенційно шкідливих файлів та запуску несанкціонованого програмного забезпечення, використовуючи одноплатний комп’ютер Raspberry Pi.

Компанія KnowBe4 поділилася інформацією про цей випадок з ФБР, Mandiant та Google.

В Ірані тимчасово скасували всі авіарейси до ранку четверга. Таке рішення ухвалила місцева влада задля “забезпечення безпеки польотів у регіоні.”

Дослідження виявило, що чорний пластик – який використовують для іграшок, контейнерів для їжі, кухонних приборів тощо – може містити високий рівень токсичних антипіренів, які виділяються з електронних виробів у процесі обробки.

Військове командування України дало зелене світло для маневру з виведення підрозділів з Вугледара, що в Волноваському районі Донецької області.

Віцепрезидент Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що до Українського легіону у Польщі зголосилось “занадто мало” українців.

На заводі Tata Group в Індії, який виробляє компоненти для iPhone, сталася пожежа, що може вплинути на виробництво та змусити Apple звертатися до постачальників у Китаї для забезпечення деталей. Завод у штаті Таміл Наду, де випускають задні панелі для iPhone та інші компоненти, тимчасово припинив роботу через інцидент.