Держдеп США дасть $10 млн за інформацію про хакера з Північної Кореї

Джерело: Державний департамент США

Держдепартамент США пропонує до 10 мільйонів доларів за інформацію, що допоможе знайти північнокорейського хакера.

Рім Чон Хьок, громадянин КНДР, пов’язаний зі зловмисною кібергрупою Andariel, яка контролюється військовою розвідкою КНДР. Група здійснює атаки на іноземний бізнес, державні установи та оборонну промисловість.

Рім і його спільники зламали комп’ютери американських лікарень та медичних установ, встановили програму-здирник Maui та вимагали викупу. Вони атакували зашифровані комп’ютери та сервери, порушуючи роботу медичних служб.

Отримані викупи використовувалися для фінансування атак на урядові установи США та оборонних підрядників. У листопаді 2022 року зловмисники викрали понад 30 гігабайтів даних з комп’ютера американського оборонного підрядника, включно з технічною інформацією про військові літаки та супутники.

Правоохоронці США задокументували атаки на п’ять медичних установ, чотирьох оборонних підрядників, дві бази ВПС США та Офіс генерального інспектора НАСА.

  • Федеральний уряд пропонує винагороду в розмірі 10 мільйонів доларів за допомогу в пошуку Аміна Тимовича Стігала. 22-річного хлопця звинувачують у зламі “Дії”.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.