Вбивство Ірини Фаріон: нові деталі справи

Джерело: брифінг МВС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко разом із представниками поліції розповіли про деталі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Одна з версій слідства — причетність РФ.

У цій справі в Дніпрі затримали 18-річного хлопця. Йому оголосили про підозру. О 13:00 йому обиратимуть запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою без можливості внести заставу.

У МВС повідомили, що мовознавицю вбили небойовим патроном. На місці вбивства знайшли спортивну гільзу. Такі патрони надійшли в Україну у 2017-2018 рр. Їх було завезено близького 1 млн. Правоохоронці шукатимуть, де цю кулю придбали. Ймовірно, постріл був з переробленої зброї. Її поки що не знайшли. 

За даними слідчих, до того, як вчинити злочин, підозрюваний  2,5 години чекав під під’їздом і не зрушив з місця. Хлопець вистрілив у мовознавицю з дистанції не менше, ніж 2 метри.

Поліція опитала 900 свідків під час розслідування. Через те, що окуляри закривали половину обличчя, правоохоронці встановили 80 людей, схожих на вбивцю Фаріон. Усіх їх потрібно було перевірити.

Підозрюваний приїхав до Львова 9 липня. Протягом поїздки він змінив три квартири. Мати не знала про те, що її син поїхав до Львова.

З Дніпра у Львів він сам собі надіслав посилку “Новою Поштою” — панамку та інші речі, в яких він вчинив злочин. Приїхав він у місто без них.

Одна з версій слідства — причетність РФ. У телефоні хлопця виявили книгу “Секретні інструкції КДБ та ЦРУ”. Поліція перевіряє інформацію про приналежність хлопця до неонацистського руху, центр якого зосереджений у РФ. Кажуть, що перевіряють версії з релігійною, національною чи особистою неприязню.

Пошукові запити підозрюваного у вбивстві Фаріон свідчать, що наступним міг бути нардеп Бужанський.

Італія передасть другу систему протиповітряної оборони SAMP-T в Україну для відбиття російських ракетних атак вже найближчим часом.

Джерело: пресслужба поліції Києва. У Києві поліціянти спільно зі співробітниками СБУ затримали 16-річного студента, який…

Щонайменше 12 осіб загинули через повені в Центральній Європі, зокрема в Румунії, Польщі, Австрії та Чехії. Цього тижня очікуються ще катастрофічніші погодні умови.

Російські війська просунулися на Сіверському, Покровському напрямках і під Вугледаром Донецької області. Також ворогу вдалося відвоювати населений пункт у Курській області РФ, де українські сили також мають просування.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 15 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень. Найбільша кількість боїв відбулася на Покровському та Курахівському напрямках.