В Угорщині заявили, що Україна загнала їх у «безвихідну ситуацію», перекривши нафту

Джерело:  Telex

Глава канцелярії угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана, Ґерґелі Гуляш, заявив, що Україна шантажує Угорщину та Словаччину, блокуючи постачання нафти російської компанії “Лукойл”, і ставить Угорщину у “безвихідну ситуацію”.

Представник канцелярії Орбана стверджує, що через блокування постачання нафти може виникнути дефіцит пального в Угорщині. Гуляш зазначив, що резерви ще є, але рішення потрібно знайти до вересня.

“Якщо ситуація не вирішиться, може виникнути нестача палива. Але приводу для паніки немає, запаси є, їх можна сміливо гарантувати до вересня, а доти треба знайти рішення”, – зазначив Гуляш.

Він додав, що Україна ставить Угорщину у “безвихідну ситуацію”, хоча Будапешт допомагає Києву з постачанням електроенергії та надає притулок українським біженцям. Представник угорського уряду стверджує, що Угорщина “не використовуватиме ситуацію для шантажу України”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.