«Нам усім зараз не до відпочинку»: Порошенко привіз воїнам чергову партію техніки

Джерело: пресслужба “Європейська Солідарність”

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко привіз українським захисникам на Харківщину нову партію техніки, зокрема дрони, системи радіоелектронної боротьби, командно-штабні машини та техніку для будівництва фортифікацій.

“На Харківщині. Попри спеку привезли допомогу нашим старим друзям, які вже багато років надійно захищають Україну. Нам усім зараз не до відпочинку в прохолоді — на фронті дуже гаряче”, – зазначив Порошенко.

Він додав, що щомісяця передає бригадам 4 000 FPV-дронів й загалом передали вже понад 21 000 БпЛА.

Фото: “Європейська Солідарність”

Військовослужбовець 36 бригади морської піхоти розповів, що Порошенко разом з командою привіз засоби радіоелектронної боротьби та екскаватори. 

“36-та до цього вже отримувала дрони, за що ми хочемо подякувати Петру Олексійовичу та його Фонду. Дрони безпосередньо використовуються на фронті дуже активно і відіграють значну роль на шляху до нашої перемоги”, – сказав він.

Військовослужбовець “Єнот” 54 окремого розвідувального батальйону розповів, що Фонд Петра Порошенка привозить допомогу його підрозділу ще від початку повномасштабного вторгнення.

54 розвідбатальйон отримав від Порошенка FPV-дрони, “Мавіки” і РЕБи для захисту військових.

Морпіх 36-ї бригади, артилерист Валерій Прозапас сказав, що бригада отримує від Фонду Порошенка і “Справи Громад” РЕБ і екскаватор.

“Це вже на харківському напрямку третій захід допомоги нам. Ми отримали і FPV, і техніку і РЕБи. Як завжди дуже вдячні і закликаємо допомагати Збройним Силам”, – зауважив військовий.

Він додав, що дрони, які Фонд передає воїнам дуже високо цінуються.

“Вони мають знак якості і у військах їх називають “порошенківські дрони”, дуже хороші, якісні і ними ефективно працювати”, – наголосив військовий.

10 армійському корпусу передали екскаватор-навантажувач TDC BL-105 для 229 батальйону логістики.

Батальйону “Ахіллес” 92 бригади — 200 FPV-дронів різного діаметра, 48 експериментальних FPV-дронів “Штурм” та “Мавіки” різних модифікацій.

82 десантно-штурмовій привезли 200 FPV-дронів різного діаметра, 60 експериментальних FPV-дронів “Старк” та “Мавіки” різних модифікацій.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…