Група республіканців невдоволені, що Трамп обрав Венса своїм віцепрезидентом – ЗМІ

Джерело: The Hill

Частина республіканців у Палаті представників висловлює невдоволення у зв’язку з тим, що кандидат у президенти Дональд Трамп обрав молодого сенатора Джей Ді Венса на роль віцепрезидента, який не має досвіду та не зможе об’єднати партію.

“Республіканці на умовах анонімності висловили занепокоєння у зв’язку із зовнішньополітичними позиціями Венса, відсутністю у нього досвіду, а також нездатністю розширити республіканську коаліцію поза політичною базою Трампа”, – пише видання, яке поспілкувалося з представниками цієї партії в Конгресі.

При цьому в агенції зауважили, що серед республіканців у Палаті представників залишається багато прихильників Венса. Особливо багато таких серед жорстких консерваторів, які віддають перевагу популістському гаслу “Америка – передусім”.

Однак представники Республіканської партії, які є політичними ветеранами та поміркованими консерваторами, і які підтримують підходи Рейгана щодо потужної зовнішньої політики Америки, зазначили, що багато їхніх колег мають сумніви щодо Венса.

“Він був найгіршим вибором з усіх варіантів. Це є настільки поганим, що навіть я не думав, що таке можливе”, – прокоментував один із конгресменів.

За його словами, Венс є “антиукраїнцем та ще більшим популістом”, ніж Трамп, і тому нічого не вносить корисного в республіканську конференцію.

“Він заряджає енергією тих самих людей, які люблять Трампа”, – пояснив законодавець.

За словами іншого конгресмена, Венс “може завдати серйозної шкоди”.

Своєю чергою, третій республіканець заявив, що в партії “існують серйозні розбіжності” щодо Венса.

Як пояснили журналісти, занепокоєння однопартійців Трампа щодо вибору кандидата у віцепрезиденти стало більш виразним після того, як Джо Байден відмовився від участі у виборах 2024 року та підтримав Камалу Гарріс.

“Цей крок надихає демократів, збільшує їхню передвиборчу скарбницю та перевертає політичний ландшафт”, – йдеться в матеріалі.

Тим часом у Трампа заявляють, що він усе ще задоволений своїм вибором, і навіть, якщо би знав раніше про заміну кандидатів у Демократичній партії, все одно обрав би Джей Ді Венса.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.