Розвела щелепи руками: у США жінка врятувалася від 180-кілограмового алігатора

Джерело: The Washington Post

На Рейчел Томпсон зі штату Флорида, США, напав алігатор – він схопив її за ногу. Однак жінці вдалося врятуватися від 180-кілограмового хижака.

Як розповіли у виданні, Рейчел вже шість років мешкає неподалік від річки Гіллсборо. Увесь цей час жінка спостерігала за самкою алігатора, яка живе у водоймі поруч, і навіть дала їй ім’я – Сільвія.

А влітку 2023 року жінка вперше помітила, що у водах поруч з її домом з’явився великий самець алігатора.

Вдруге жінка побачила хижака, коли той вихопив з берега тушу опосума. За кілька днів Рейчел дізналася, що самець має рану на морді і стала називати його Шрамом.

4 липня, у День Незалежності США, Рейчел почала свій ранок із зарядки просто неба. Вона вирішила зануритися у річку перед тим, як розбудити своїх 9-річного сина та 7-річну дочку та приготувати їм сніданок.

Периферичним зором жінка побачила брижі на воді, з яких раптово винирнула голова алігатора.

Фото: JAY PARRISH

Тварина була занадто близько до Рейчел, тож вона не мала шансу втекти. 180-кілограмовий алігатор Шрам напав, вхопивши зубами її праву гомілку, а потім потягнув її з берега.

Рейчел закричала, розбудивши сина в будинку. Вона повернулася й схопилася за найближчий камінь, але алігатор відтягнув її від берега.

Згадавши про рану, якої Шрам зазнав кількома тижнями раніше, Рейчел Томпсон вдарила його кулаком по морді. У відповідь той смикнув її знову, затягнувши у ще глибшу воду.

“Тоді я закричала і доклала всіх сил, щоб схопити його за верхню та нижню щелепи й потягнула так сильно, як могла”, – розповіла вона.

Рейчел відчула, як її нога звільнилася, і штовхнула алігатора, відтак втекла  від Шрама на берег.

За підрахунками жінки, напад тривав близько 30 секунд.

Жінка дійшла до свого сараю та перетиснула рушником кровотечу на нозі. Згодом вона зателефонувала своїй подрузі, щоб та відвезла її до лікарні.

Лікарі припускали, що жінці доведеться робити декілька операцій та знадобиться пересадка шкіри, але рана виявилась не такою складною. Медики діагностували перелом і багато пошкоджень м’язів, але алігатор не зірвав шкіру та не пошкодив великих нервів.

Службовці з охорони дикої природи штату приспали 180-кілограмового алігатора, який її вкусив.

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Куп’янська, Донецька та Роботине. ЗСУ тримають оборону на Покровському напрямку.

У Якутії, Росія, поблизу міста Олекмінськ здійснив аварійну посадку літак Ан-3 авіакомпанії “Борус”. На борту було пʼять людей, одна з них загинула.

13 жовтня відзначається Міжнародний день зменшення небезпеки стихійних лих, Міжнародний день невдах. За церковним календарем вшановують пам’ять святих мучеників Карпа, Папіли та Агатоніки.

За даними синоптиків, у неділю, 13 жовтня, в низці областей України очікуються значні дощі, подекуди – туман.

Користувачі Xbox незабаром зможуть транслювати ігри, які не є частиною бібліотеки Xbox Game Pass, повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела, знайомі з планами.