Республіканці вважають Гарріс «небезпечною лібералкою»

Джерело: The Guardian

Республіканці розкритикували Камалу Гарріс, називаючи ймовірну кандидатку на пост президента від Демократичної партії “небезпечною лібералкою”, формуючи у такий спосіб основні напрямки атак консерваторів США на віцепрезидентку.

Виступаючи на CNN та Fox News, впливові республіканці, зокрема Том Коттон, Ліндсі Грем і колишній кандидат у президенти Рон Десантіс намагалися змалювати Гарріс, яку зазвичай вважають центристкою, політикинею з радикальними лівими поглядами.

Ці заяви з’явилися після того, як Трамп спробував образити Гарріс на мітингу 26 липня. Він навмисно перекрутив ім’я Гарріс, заявивши, що вона “найбільш некомпетентна, непопулярна та радикальна віцепрезидентка в історії Америки”, та додав: “Три тижні тому вона була нікому не потрібною”.

Своєю чергою, сенатор від Арканзасу Том Коттон заявив: “Протягом чотирьох років все було добре» під час президентства Трампа. Він стверджував, що після того, як Джо Байден призначив Гарріс віцепрезиденткою, «все пішло шкереберть”.

І під керівництвом Камали Гарріс буде ще гірше, — сказав Коттон. — Подивіться на її досьє. Вона хоче заборонити приватне медичне страхування, вона хоче заборонити виробництво викопного палива, вона хоче заборонити зброю.

У 2019 році Гарріс справді запропонувала план загальнонаціональної системи охорони здоров’я під час своєї президентської кампанії. Але цей план не передбачав ліквідації приватного медичного страхування. Гарріс також не заявляла, що хоче заборонити виробництво викопного палива. І це неправда, що політикиня хоче заборонити всю зброю, хоча вона і казала, що гвинтівки, які використовуються в багатьох масових розстрілах у США, мають бути заборонені.

Коттон додав: “Камала Гарріс — небезпечна лібералка. Поряд з нею Джо Байден має вигляд компетентного і поміркованого політика”.

Сенатор від Південної Кароліни Ліндсі Грем також звинуватив Гарріс у надмірному лібералізмі.

Якщо ви сподіваєтеся, що віцепрезидентка змінить курс нашої нації, ви будете розчаровані, — сказав Грем про кандидатуру, підтриману Байденом.

Десантіс, губернатор Флориди, який вів запеклу боротьбу з Трампом за номінацію від республіканців на пост президента, заявив, що “укорінені корпоративні медіа” спробують “переписати історію” щодо Гарріс.

Читайте також: Ймовірна кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс: що про неї відомо

Зауважимо, 25 липня віцепрезидентка США Камала Гарріс офіційно заявила, що балотуватиметься у президенти Сполучених Штатів Америки на осінніх виборах. Про це вона повідомила на платформі Х, опублікувавши передвиборчий відеоролик.

Найімовірніша кандидатка на пост президента США від демократів, віцепрезидентка Камала Гарріс на 2% випереджає республіканця Дональда Трампа – 44% проти 42% – відповідно до нового опитування, проведеного Reuters/Ipsos.

За даними ЗМІ, віцепрезидентка США Камала Гарріс має достатню підтримку від демократів, аби стати кандидаткою на пост президента США від партії.

Читайте також: WP: Камала Гарріс використовує своє минуле як прокурора, щоб протистояти Трампу

Ми вже повідомляли, що найімовірніше, кандидаткою від Демократичної партії стане віцепрезидентка Сполучених Штатів Камала Гарріс.

Внутрішні опитування свідчать, що вибір на користь Гарріс може підвищити ентузіазм демократів. Аргументи про те, що вона швидко збере свою кампанію стають потужнішими. Мрії про те, що вона активніше протистоятиме Дональду Трампу набирають обертів.

Багато хто поки що не готовий обговорювати гіпотетичні варіанти розвитку подій, оскільки кампанія Байдена наполягає, що через тиждень він повернеться до передвиборчої гонки. Проте якщо ситуація різко зміниться, то низка політиків-демократів наголосили, що не можуть уявити щось інше, аніж висування у президентки Камали Гарріс.

Дехто наполягає, що це потрібно зробити швидко під час закритого процесу, у межах якого делегати оберуть Гарріс. Однак дехто відкидає таку ідею з кількох причин: тому, що хочуть бачити замість Гарріс іншу кандидатуру або ж не розуміють, як спрацює заміна кандидата за трохи більше як 100 днів до виборів.

Натомість союзники Гарріс підтримують цю ідею і вважають, що навряд чи хтось інший кине їй виклик у цій ситуації.

Читайте також: Росія побоюється перемоги Камали Гарріс – WP

21 липня, після оголошення про вихід з президентських перегонів у США, глава держави Джо Байден заявив про пропозицію та схвалення кандидатури Камали Гарріс від Демократичної партії.

Рішення про кандидата від Демократичної партії мають прийняті вже у серпні, на конвенті демократів у Чикаго.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.